vineri, 8 februarie 2008

Bioshock - Scurt review

Photobucket
Imediat cum pus mana pe joc am inceput sa-l devorez...inca din primele minute a reusit sa ma fascineze prin grafica lui atat de realistica si plina de viata. Bioshock este un first-person shooter a carei actiune se petrece intr-un oras cu adevarat fantastic, Rapture. Orasul este plasat in mijlocul Atlanticului, actiunea petrecandu-se in anul 1960. Avionul cu care zburam se prabuseste iar eu sunt nevoit sa inot spre un far, surprinzator, aflat foarte aproape de locul prabusirii. De aici ajung cu ajutorul unei batisfere in Rapture, un oras construit sub apa, un oras. Din aceasta batisfera orasul prinde farmec iesind in evidenta grafica evoluata a acestuia. Prima persoana cu care interactionam in joc este Atlas, ghidu lnostru in acest oras mistic. De la el aflam de creatorul orasului, Andrew Ryan si de ADAM, un coctail genetic ce reprezinta unica resursa din acest oras fantoma. Folosind ADAM-ul ne inarmam cu plasmide si tonics-uri fara de care nu putem supravietui.
Photobucket
Chiar daca are implementate elemente de RPG si adventure, Bioshock isi pastreaza scopul sau, acesta fiind un adevarat FPS, fanii jocurilor de actiune nefiind dezamagiti deloc. Caracterul tau lupta , isi face cale prin imensul oras submarin imprietenandu-se cu orice fiinta umana ce nu a fost afectata de ADAM. Majoritatea creaturilor intalnite in joc sunt Splicerii, acestia fiind foarte variati si cu abilitati diferite, (ex:Houdini Splicers au puterea de a se teleporta) . Principalele creaturi cu care interantionezi in Bioshock sunt Little Sisters si Big Daddies. Little Sisters sunt vitale pentru supravietuirea ta, de la acestea facand rost de o portie de ADAM. Ele sunt protejate de Big Daddies, creaturi foarte puternice pe care nu le veti rapune prea usor.
Photobucket
Bioshock ne da o multime de optiuni nu numai pentru a ne inarma caracterul ci si pentru a-l inzestra cu puteri. Nu ai parte foarte multe arme (pistol, shotgun, machine gun, grenade launcher, crossbow, napalm launcher, etc) dar acestea pot folosi diferite tipuri de munitie la care poate fi facuta upgrade odata cu evolutia ta in joc. AI-ul este nemaipomenit, oponentii ce ard se arunca in apa, se ascund dupa colturi, te ataca prin invaluire si fac tot posibilul sa scape de tine. Hacking-ul este un deliciu desi eram pesimist in privinta metodei (un mic minigame in care trebuie creat un traseu intre doua puncte intr-un timp limita, care intre noi fie vorba este destul de mare ca sa nu puna probleme) aceasta nu face decat sa sporeasca distractia (doua turete zburatoare si una fixata care iti fac treaba nu poate aduce decat un zambet pe buzele jucatorului).
Photobucket
Grafica, ei bine aici nu prea pot discuta obiectiv deoarece nu am avut un sistem pe care sa pot testa jocul cu totul la maxim (screen-shoturile nu-mi apartin) insa surpriza este ca engine-ul scaleaza foarte bine si nu exista sacadari deloc (jocul a fost testat intr-o rezolutie de 800×600 cu high details pe un ati x1550, 1,5 gb DDR1, deci un sistem ce nu se vrea a fi un gaming rig) chiar si cand sunt multe detalii pe ecran (flacari, scantei, fumul armei etc.).
Aceasta capodopera de joc foloseste Epic's Unreal Engine 3. In lumea lui Rapture joc am intalnit pentru prima oara efecte foarte realistice, apa care chiar curge si nivele fara lipsa de detalii.
Bioshock are o coloana sonora bine plasata, iar vocile sunt foarte bine lucrate si se imbina perfect cu povestea.
Bioshock trebuie si merita jucat de oricine. Acesta a fost pentru mine mai mult decat un joc, o experienta de neuitat.
Photobucket

Rating:

Prezentare: 10/10
Jocul se prezinta extraordinar de bine iar story-ul este mai mult decat fascinant.

Grafica: 9.5/10
Grafica orasului este impresionanta dar oriunde e loc de mai bine.

Sound: 10/10
Voice acting-ul este foarte bun, efecte ambientale spectaculoase, in plus jocul are parte de cel mai bun sound design intalnit intr-un joc.

Gameplay: 9.5\10
Cotrolul personajului este superb

A.I.: 9.5/10
Este foarte bine pus la punct in acest joc confruntandu-ne cu inamici destul de inteligenti.

Nota finala: 9.7

3 comentarii:

cristi spunea...

foarte bine realizat...bv

player spunea...

e realizat destul de bine pt inceput...un shooter original, foarte tare jocul, :X...mi-ar fi placut sa-l joc cu toate detaliile la maxim

Unknown spunea...

chiar asha... pakat k nu am putut sa il jok si eu cu grafik la MaXX™